onsdag den 9. april 2014

God tur til jer, derude!

Gode råd - pakket og klar til ferien

Pak campingvognen rigtigt og kom godt på ferie. Der er mange ting, der skal med, men hvordan får man pakket korrekt, så vogntoget ligger stabilt på vejen. Gode råd herunder!
Om sommeren hører campingmøbler til. Pak dem f.eks. i et af de store magasiner under sengene
Om sommeren hører campingmøbler til. Pak dem f.eks. i et af de store magasiner under sengene
Egenvægt
Når man anskaffer sig en campingvogn er der to vægtangivelser, der er vigtige. Campingvognens egenvægt fortæller, hvor meget campingvognen vejer, når den er tom. Campingvognens totalvægt er den maximale vægt, som campingvognen må have. Differencen mellem de to tal, er lasteevnen, der fortæller, hvor meget man må pakke i vognen. Jo større forskel, der er på egenvægten og totalvægten, jo mere må man pakke i campingvognen.

Vær opmærksom på at campingvognsproducenter ikke vejer campingvogne på samme måde. Nogle beregner f.eks. gasflasker med i egenvægten. Selvom det er fristende at tage de samme ting med som man anvender hjemme, er der flere fordele ved at købe specielt campingudstyr. Det vejer og fylder mindre.
Tunge ting bagagerummet kan være med at give det rigtige kugletryk
Tunge ting bagagerummet kan være med at give det rigtige kugletryk
Vej dine ting.
 
Første gang man pakker campingvognen, er det vigtigt at få vejet alle sine ting. Det man gør ved at stille en badevægt ved indgangen og så veje de ting man pakker. Ved at føre det på en pakkeliste kan man fra gang til gang se, hvor meget man pakker i campingvognen. Vil man være hel sikker på sit regnestykke, kan man få kontrolvejet først den tomme og derefter den færdigpakkede campingvogn.


Når man pakker er det vigtigt, at alle ting ligger forsvarligt og vægtmæssigt korrekt. Det betyder, at de tunge ting skal ligge så tæt på gulvet og akslen som muligt. Tænk på vogntoget som et skib i søen. Når vægten ikke fordeles rigtigt ”vælter” campingvognen og det giver ustabil kørsel. Husk at tage højde for fyldt vandtank og evt. spildevandstank.


Det er vigtigt at have noget tungt som modvægt til disse, hvis de f.eks. er bygget i samme side af campingvognen. Når hele vognen er pakket og er hægtet på bilen, skal kugletrykket på krogen være mellem 50 og 90 kg. Hvis man ikke har en kugletryksmåler, kan en almindelig badevægt også gøre det. Man kan ved visse vogntog have succes med at lægge noget tung i bagagerummet på bilen i stedet for at have det i campingvognen.

Husk det er bilens fabrikant, der bestemmer max kugletryk! 
 
Husk også altid at tjekke dæktrykket for sikker kørsel.
 
Vi skal fylder 0,2 bar mere i baghjul, når vi har campingvogn efter!
Overskabe er bedst til lette ting som service og tøj
Overskabe er bedst til lette ting som service og tøj
Husk før afgang
- Ting i skabe er pakket i spænd så de ikke rutscher rundt
- Alt er fjernet fra borde og hylder
- Alle skabe er lukket
- Køleskab er låst
- Komfur og vask er lukket
- Toiletkassetten er lukket
- Vinduer er lukket
- Spisebord er slået ned
- Alle støtteben er kørt op
- Strøm er taget af
- Tjek at baglygter og blinklys virker korrekt, når man har hægtet på bilen
- Spejle er indstillet.
 
Husk også det gode humør!
 
 
 
 

Ingen kommentarer: