tirsdag den 13. januar 2015

Indbygning af el-måler i eksisterende 230 volt eltavle i en Hymer Nova545

Indbygning af el-måler i eksisterende 230 volt eltavle i H. Hess's Hymer Nova 545, 
 
Gennem længere tid har jeg ønsket at kunne kontrollere hvor mange Kwh der faktisk blev brugt i min campingvogn. Der var dog visse forhindringer der skulle overstås for at det kunne lade sig gøre.
 
1. En af to gruppe afbrydere skulle udskiftes til en 1 modul type
2. Der skulle indkøbes en 1 modul gruppe afbryder med nul og af B typen
3. Der skulle indkøbes en 1 modul el-måler.
 
Indkøbet af el-måleren viste sig at være lidt af en udfordring da der findes et utal af fabrikater og priser. Det endte dog med en fra firmaet Eltako. Typen hedder WZR12-32A købt hos Amazon i Tyskland.
Den nye gruppe afbryder var en noget større udfordring at finde end man lige skulle tro. De fleste 1 modul er uden nul klemmeog af type C. Denne her kommer fra Siemens og hedder 5SY6 010-6. Også den er fundet hos Amazon i Tyskland.
 
Efter indbygningen skulle elmåleres funktioner prøves af. Ud over selve forbrugsmålingen i KWh kan den også vise den nuværende effekt i både Watt og KW. Derudover kan man aflæse den seneste times forbrug og for de seneste 23 timer. Man kan også aflæse det seneste døgns forbrug og det for de seneste 99 døgn. Man kan skifte mellem 4 forskellige sprog, men tysk er det sprog den automatisk vender tilbage til efter 20 sek. På displayet er en løbende bjælke der fortæller at 230 V er tilsluttet. Trykkes begge kontakter på samme tid i 3 sekunder og derefter select resettes måleren til nul.
 
El-tavlen inden ændringen
 

 
El-tavlen under indbygning


 
El-tavle efter ombygning.


 
 


 

Ingen kommentarer: